Verzekeringen zijn saai, dat is algemeen bekend. Toch hebben zij vaak de leukste tv-reclames. Wie kent bijvoorbeeld de slogan “Even Apeldoorn bellen”niet. En de vaak ludieke reclames die daarbij horen. Bijvoorbeeld een reclame uit 2005 waarbij een oudere man een winkelwagentje probeert te ontwijken en daarmee vol tegen een Ferrari aanrijdt. Geniaal natuurlijk en erg grappig!

Auto’s doen het sowieso erg goed bij verzekeraars. Zo bewijst ook OHRA met een nieuwe reclame die deze week van start is gegaan. In de reclame zien we een degelijk echtpaar in een Volvo stationwagon die achtervolgt lijken te worden door een duistere BMW. Na een wilde achtervolging rijdt het echtpaar zich klem bij een stoplicht en stapt de persoon achter zich uit. Hoe het afloopt…Tja dan moet je toch zelf het filmpje bekijken.

De vraag blijft of de verzekeraars ook meer verzekeringen verkopen met deze ludieke filmpjes, ook een autoverzekering vergelijken wordt meestal niet gedaan op basis van een reclame. Zo is het nog steeds voor weinig mensen duidelijk welke maatschappij er achter het bedrijf in Apeldoorn zat. En ook de strekking van de OHRA reclame lijkt niet direct duidelijk. Al is het reclamefilmpje spectaculair om te bekijken. Wat vind jij de leukste reclame?