Bij het afsluiten van een autoverzekering kun je kiezen tussen de dekkingen WA-verzekering, WA + beperkt casco en WA + volledig casco. De WA-verzekering is verplicht en vergoedt schade aan derden, maar niet de schade aan de eigen auto. De volgende richtlijn kan gebruikt worden voor het kiezen van de dekking die bij jouw auto past. Voor een nieuwe auto met een leeftijd van 0 t/m 5 jaar wordt de WA + volledig casco aangeraden, oftewel de allrisk dekking. Een auto tussen de 6 en 10 jaar oud kan prima verzekerd worden met een WA + beperkt casco dekking een auto ouder dan 10 jaar met slechts de WA-verzekering. Autoverzekeringen vergelijken is altijd verstandig bij het afsluiten.

Het kan handig zijn om extra verzekerd te zijn voor schade in het buitenland als je vaak met de auto op vakantie gaat. De gegevens over dekking in het buitenland zijn te vinden op je internationale autopaspoort. Er staat op de kaart aangegeven in welke landen schade door de autoverzekeraar wordt vergoed. Het ontvangen van vervangend vervoer bij pech is niet standaard meeverzekerd en moet apart worden afgesloten.

Een inzittendenverzekering is een aanvullende verzekering bij de autoverzekering die medepassagiers meeverzekert bij schade. Deze verzekering kent twee opties, de schade inzittendenverzekering en de ongevallen inzittendenverzekering. De eerste vergoedt de werkelijk geleden schade en de tweede komt tot uitkering in geval van overlijden of blijvende invaliditeit.