Een reisverzekering wordt niet altijd goed overwogen, je neemt hem immers wanneer je op reis gaat. Hierdoor denk niet iedereen na over alle dekkingen die de reisverzekering biedt en dus ook niet over welke dekking u al betaald met andere verzekeringen. Hieronder enkele tips bij het kiezen van de juiste reisverzekering:

 

  1. Autopech

Wanneer u autopech heeft kan dit uw hele vakantie verpesten. Niets is vervelender wanneer dit aan het begin van uw vakantie gebeurd. Wil je graag verzekerd zijn van goede hulp wanneer je langs de kant van de weg staat? Lees dan de voorwaarden van uw autoverzekering goed door. Hulp bij pech in het buitenland zit vaak niet in de basis maar in de aanvullende verzekering. Welke hulpverlening verzekeraars verstrekken verschilt per verzekeraar.

 

  1. Creditcard

Check altijd de voorwaarden van uw creditcard. Bij duurdere creditcard is er een grote kans dat er een gratis reisverzekering gekoppeld is aan uw kaart. Daarbij bieden duurdere creditcards ook verzekering voor producten die in het eerste half jaar gekocht zijn. Als je je vlak voor uw vakantie creditcard aanvraagt dan is er dus een grote kans dat de aankopen die u op vakantie doet al verzekerd zijn.

 

  1. Medische zorg

Controleer altijd welke dekking uw zorgverzekeraar biedt wanneer u in het buitenland verblijft. Een aanvullende dekking in je reisverzekering is namelijk vaak niet nodig als u een aanvullende zorgverzekering heeft. Bel voor de zekerheid altijd uw verzekeraar of de aanvullende zorgverzekering 100% dekking in het buitenland biedt. Let op: De dekking, voor spoedeisende medische zorg, is vaak beperkt in het basis zorgpakket. Basisverzekering vergoeden spoedeisende hulp namelijk tegen Nederlands tarief. Als in het buitenland de medische zorgt hoog is, dan komt u dit duur te staan.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Anti-spam verificatie *