headphones-1599626_1920

Wie heeft er niet een verzekering voor een smartphone? Uit onderzoek blijkt dat ongeveer 7 van de 10 Nederlanders geen verzekering heeft voor de smartphone. Dit terwijl de gemiddelde prijs van een smartphone snel gestegen is in het laatste decennium. Er zijn tegenwoordig zelfs smartphones op de markt met een adviesprijs van ruim boven € 1000,-.

Hoewel een deel van de schade vergoed wordt door de garantie en misschien zelfs door een inboedelverzekering zijn er veel risico’s die niet gedekt zijn. De risico’s die niet gedekt worden kunnen opgevangen worden door een telefoonverzekering.

De dekking van een telefoonverzekering

Bijna alle schade aan een mobiele telefoon wordt gedekt door de verzekering voor de telefoon. Dit geldt doorgaans voor alle schade die niet onder de garantie of andere verzekeringen valt. Volgens de vergelijker SmartphoneProtect is het verstandig om te controleren wat er precies onder dekking valt. De verzekeraars hanteren verschillende condities voor de verzekering voor de telefoon. Onvoorziene gebeurtenissen met val- of stootschade als gevolg valt onder vrijwel iedere verzekering. Het is ook mogelijk om de smartphone te verzekeren tegen diefstal of kwijtraken.

5 Dingen die je moet weten:

  • Een dubbele verzekering voor de mobiele telefoon komt geregeld voor.
  • Smartphones hebben na aankoop een wettelijke garantie van twee jaar.
  • Alle gebreken en fouten die zich buiten je schuld voordoen vallen onder de garantie.
  • Er wordt meestal een eigen risico gehanteerd.
  • Schade door diefstal wordt meestal alleen gedekt als er (braak)schade is.

Verzekeringsperiode

De periode van een verzekering voor de telefoon is meestal één jaar. Dit is bij de meeste verzekeraars de standaard periode. Na deze initiële periode wordt de verzekering normaal gesproken niet stilzwijgend verlengd hoewel dit nog steeds mogelijk is.

Bij de meeste verzekering kan het opgezegd worden met een opzegtermijn van een maand. Bij sommige verzekeraars stopt de verzekering automatisch na het einde van de looptijd maar is het dan nog mogelijk om voor een jaar te verlengen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Anti-spam verificatie *