Wanneer je een creditcard aanschaft is het aan te raden om je van tevoren even in te lezen omtrent de zekerheden die je krijgt met een creditcard. Natuurlijk is het hartstikke handig dat je snel en veilig je (online) betalingen kunt doen, maar je moet ook het een en ander weten over de verzekeringen van je aankopen.  Hoe zit het bijvoorbeeld met een mobiele telefoon die je met je creditcard betaalt? In dit artikel vind je alle informatie wat je moet weten over creditcards en verzekeringen.

Inclusief een aankoopverzekering

Wanneer je een creditcard aanschaft krijg je over het algemeen direct gratis een aankoopverzekering. Dit houdt in dat de producten die je aanschaft met je creditcard verzekerd zijn voor beschadigingen, ongevallen en diefstal. Let hierbij wel goed op op hoeveel dagen verzekering je recht hebt, dit staat in de voorwaarden van het aanvragen van je creditcard. Daarnaast moet je weten dat je geen aankoopverzekering krijgt bij een prepaid creditcard. Zorg er dus voor dat je deze alsnog apart afsluit wanneer je kiest voor een dergelijke creditcard.

Mobiele telefoons en sieraden

Je hoeft dus niet een aparte inboedelsverzekering af te sluiten voor bijvoorbeeld je mobiele telefoon of je laptop in de tijd dat je gebruik maakt van de verzekering via je creditcard. Voor sieraden, horloges en andere dingen die je bij je draagt moet je vaak wel een aparte verzekering afsluiten.  Dit geldt ook voor items die bijvoorbeeld uit je auto worden gestolen. Kijk goed naar de voorwaarden van een aanbieder van creditcards wanneer je bepaalde producten wel of niet verzekerd wilt hebben.

Geld terug service

Naast de aankoopverzekering kun je nog van andere zekerheden gebruik maken wanneer je een creditcard aanschaft. Zo hebben veel aanbieders bijvoorbeeld een geld terug service. Dit houdt in dat je onder bepaalde voorwaarden je geld kunt terugvragen. Heb je bijvoorbeeld een bestelling gedaan maar heb je niets ontvangen? Of heb je je bestelling slechts gedeeltelijk gekregen? Of is er iets stuk gegaan tijdens het verzenden van je bestelling? Dan is het zeker aan te raden om te kijken of jouw aanbieder een dergelijke service heeft. Op die manier krijg je je geld (gedeeltelijk) terug.

Heb je toch nog meer vragen over dit onderwerp? Meer vragen en antwoorden omtrent creditcards, het aanvragen van een creditcard en andere zaken vind je bijvoorbeeld hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Anti-spam verificatie *