Een groot deel van de Nederlandse bevolking is onderverzekerd. En dan met name als het gaat om de uitvaartverzekering. Een gevoelig onderwerp natuurlijk, maar wel belangrijk. Een gemiddelde uitvaart kost zo’n 7500 euro, terwijl de meeste mensen daar niet voldoende voor verzekerd zijn. Aangezien de meeste mensen er vanuit gaan dat een uitvaart tussen de 5000 en 6000 euro kost.

 

Ook weten de meeste mensen niet wat er allemaal gedekt wordt binnen hun uitvaartverzekering, terwijl ze niet willen dat hun nabestaanden met onverwachte kosten komen te zitten. Tijd om je verzekering eens na te lopen dus. Kijk daarbij goed naar het bedrag waarvoor je verzekerd bent. Het is ook handig om een uitvaartcalculator te gebruiken, zodat je goed op de hoogte bent van alle kosten die komen kijken bij een uitvaartverzekering, op die manier kun je je verzekering ook aanpassen. Deze uitvaartcalculator vind je meestal op de website van je verzekeraar of tussenpersoon. Ook als je je uitvaartverzekering vergelijken gaat weet je precies hoeveel je moet betalen, en of je niet teveel of te weinig betaald.

 

Verwarring en misverstanden

Wat veel mensen niet weten is dat er twee soorten verzekeringen zijn die verstandig zijn om af te sluiten, alhoewel ze niet verplicht zijn. Namelijk de uitvaartverzekering ofwel de begrafenisverzekering en de overlijdensrisicoverzekering. Er ontstaat vaak een misverstand doordat mensen denken dat de overlijdensrisicoverzekering de uitvaartkosten dekt. Dit is dus niet waar, en bovendien is een overlijdensrisicoverzekering ook duurder dan de begrafenisverzekering.

 

De overlijdensrisicoverzekering is er om de financiële klap op te vangen na het overlijden van een persoon. Bij deze verzekering wordt er na het overlijden een bepaald bedrag uitgekeerd, hiermee kan de huur of hypotheek worden betaald. De uitvaartverzekering is de verzekering die je neemt om de kosten van een uitvaart te dekken. Ook bij de uitvaartverzekering bestaan twee types, de naturaverzekering en de kapitaalverzekering. Bij de naturaverzekering krijg je een standaard uitvaart zonder extra’s. Bij de kapitaalverzekering krijg je een bedrag uitgekeerd, welke je vrij kunt besteden aan de uitvaart.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Anti-spam verificatie *