Jaarlijks gaan er heel wat Nederlanders met de camping op vakantie. Het kamperen met de camper heeft veel voordelen. Zo heeft u in veel gevallen een eigen toilet, televisie, bed en bankstel. Het kamperen is hierdoor een stuk luxer dan wanneer u in een tent slaapt. De meeste mensen vinden het leuk om te kamperen, maar vinden het wel belangrijk om een beetje comfort te hebben. Dit verklaart waarom campers tegenwoordig zo ontzettend populair zijn. Heeft ook u een camper aangeschaft, zodat u dit jaar lekker met de camper op vakantie kunt? Dan is het wel van groot belang dat u een camperverzekering afsluit, u moet namelijk verplicht minimaal WA-verzekerd zijn.

De verschillen tussen types verzekeringen

Als u een camperverzekering afsluit, heeft u keuze tussen een WA-verzekering, een WA+ verzekering en een allrisk verzekering. Met een WA-verzekering bent u verzekerd tegen schade die u met de camper aan een ander veroorzaakt. Als u per ongeluk iemand aanrijdt, kan de schade gigantisch oplopen. Dit geldt al helemaal als deze persoon arbeidsongeschikt raakt. Omdat dit risico simpelweg te hoog is, bent u in Nederland verplicht om de WA-verzekering af te sluiten. In de meeste gevallen is  het verstandig om u nog beter te verzekeren. Met een WA+ verzekering bent u namelijk ook verzekerd tegen storm- en hagelschade. Daarnaast bent u met een WA+ camperverzekering ook verzekerd tegen diefstal, inbraak en brand. Aangezien u een inbraak of diefstal nooit helemaal kunt voorkomen, is het aan te raden om minimaal een WA+ verzekering af te sluiten.

De allrisk camperverzekering

Met een allrisk camperverzekering bent u het beste verzekerd. Indien u voor deze verzekering kiest, dan bent u zelfs verzekerd voor schade die u zelf veroorzaakt. Dit is de beste verzekering om af te sluiten, mits u de premie niet te hoog vindt. Indien u de premie van de allriskverzekering te hoog vindt, kunt u beter voor een WA+ verzekering kiezen. Een WA-verzekering is over het algemeen alleen aan te raden bij oudere campings die nog weinig waard zijn. Het afsluiten van een allriskverzekering is zeer verstandig, al helemaal als je een nieuwe camper hebt. Het zou erg zonde zijn als je nieuwe camper beschadigt, dan wil je uiteraard graag verzekerd zijn.

Een goedkope verzekering afsluiten

Er zijn een hoop verschillende verzekeraars waaruit u kunt kiezen. Het is moeilijk om te zeggen welke verzekeraar het goedkoopste is, aangezien dit per situatie kan verschillen. Om deze reden kunt u het beste een goedkope camperverzekering vergelijken. Er zijn diverse websites waarop u verzekeraars met elkaar kunt vergelijken. Het is wel van belang dat u niet puur op de prijs afgaat. Op een vergelijkingssite camperverzekering kunt u de prijzen eenvoudig vergelijken, maar ook de service is zeer belangrijk. Het is daarom aan te raden om zelf ook nog research te doen naar de verschillende verzekeraars. Op deze manier kun je met zekerheid zeggen dat je de juiste verzekeraar hebt uitgekozen. Zo kun je straks op vakantie met de camper, zonder je zorgen te maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Anti-spam verificatie *