Een ongeluk zit in een klein hoekje, daarom is een autoverzekering ook zo belangrijk. Maar wat zijn nu dé manieren om schade aan je auto te voorkomen? Met deze tips houd je je auto schadevrij.

De 6 beste tips om autoschade te voorkomen

1. Rijd langzaam op zoab-wegen

Ooit gehoord van zoab-wegen? Op deze wegen ligt zeer open asfaltbeton, waardoor je minder last hebt van opspattende regen en verkeersgeluid. Het nadeel is alleen dat er vaak steentjes los komen te liggen. Deze losliggende kiezels kunnen voor flink veel schade aan je auto zorgen. Rijd op zoab-wegen daarom niet te snel en houd genoeg afstand van medeweggebruikers. Je auto is je dankbaar.

2. Monteer winter- en zomerbanden onder je auto

Er zijn niet voor niets speciale banden voor in de winter en zomer te koop. Winterbanden zijn namelijk geschikt voor slecht en koud weer, omdat ze een andere rubbersamenstelling hebben en een ander profiel. Zomerbanden zorgen er juist voor dat je met hoge temperaturen veilig blijft rijden. Monteer dus altijd op tijd zomer- en winterbanden onder je auto.

3. Polijst je koplampen

Het weer tast de UV-coating van je koplampen aan. Hierdoor worden ze dof en ben je minder goed zichtbaar op de weg. Laat daarom één keer in de twee jaar de koplampen polijsten. Je bent dan niet alleen goed zichtbaar voor medeweggebruikers, je ziet ook beter op de weg. En vergeet niet regelmatig de ruitenwisserbladen te checken. Deze zijn meer dan onmisbaar als het regent.

4. Controleer de bandenspanning regelmatig

Rijden op te zachte banden is gevaarlijk, omdat je minder grip hebt, een slechtere wegligging en meer kans op aquaplanning. Ook is de kans op een klapband veel groter als je banden te zacht zijn. Een hele goede reden om iedere twee maanden de bandenspanning te controleren. In het instructieboekje van je auto of op de tankdop lees je wat de perfecte bandenspanning voor jouw auto is.

5. Gebruik een navigatiesysteem met beleid

Een navigatiesysteem is handig, maar ook een grote bron van afleiding. En dat kun je niet goed gebruiken in het verkeer. Kies daarom voor een zo eenvoudig mogelijk model. Eén die het altijd doet en waar je onderweg niet mee bezig hoeft te zijn. Heel belangrijk, want volgens Amerikaans onderzoek wordt 68% van de ongelukken veroorzaakt door afleiding.

6. Vergeet de APK-keuring niet

Met een APK-keuring wordt er gekeken of je auto aan de wettelijke veiligheids- en milieueisen voldoet en of hij geregistreerd staat in het kentekenregister. Deze check is essentieel, omdat je zonder APK-keuringsbewijs niet verzekerd bent. Zet daarom ieder jaar een groot kruis in je agenda voor de APK-keuring. Zo weet je zeker dat je met een veilige auto de weg opgaat.

Sluit vandaag nog een autoverzekering af

Heb je al een autoverzekering afgesloten? Bij InShared sluit je een autoverzekering af die niet alleen goed is voor jezelf en je auto, maar ook voor je portemonnee. En omdat je alles online regelt, is een verzekering afsluiten gepiept. Makkelijker kan bijna niet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Anti-spam verificatie *