Een uitvaartverzekering sluit je af om bij overlijden veel zorg bij de nabestaanden weg te nemen. Hierbij moet je kiezen voor een uitvaartverzekering die bij je past, een goede uitvaartonderneming kan beoordelen of je al goed verzekerd bent en of je verzekering eventueel geüpdate moet worden. Het komt namelijk vaak voor dat mensen heel lang geleden een polis hebben afgesloten met een te lage dekking.

 

Waarom zou ik een uitvaartverzekering afsluiten?

Bij het afsluiten van een uitvaartverzekering wordt er bij je verzekeraar een bepaald bedrag verzekerd, maar waarom zou je een uitvaartverzekering afsluiten? Een uitvaart is vrij prijzig, de kosten lopen gemiddeld op tot 8000 euro en niet iedereen heeft de tijd om voldoende geld bij elkaar te sparen om een uitvaart te kunnen bekostigen. Door elke maand een klein bedrag te betalen aan je verzekering weet je zeker dat wanneer het zover is, je uitvaart goed geregeld is en dat je nabestaanden tevens ontzorgd zijn. Vaak zijn kinderen ook gratis meeverzekerd op de verzekering van hun ouders. Tussentijds heb je de mogelijkheid om je verzekering aan te passen wanneer je wensen veranderen.

 

Welke soorten verzekeringen zijn er?

Er zijn verschillende soorten verzekeringen. Bij de één heb je de keuze uit een dienstenpakket met een extra geldbedrag. In dit geval wordt je uitvaart vergoed en hebben de nabestaanden nog een X geldbedrag waarmee overige kosten gedekt worden. Denk hierbij aan grafkosten, mooie bloemen of een goed verzorgde catering. Een geldverzekering verschaft bij overlijden alleen een geldbedrag. Dit wordt bij overlijden uitgekeerd aan je nabestaanden en zij hebben de vrije keuze hoe ze dit willen besteden en welke uitvaartonderneming zij wensen. Hierbij moeten erfgenamen vaak meer regelen, omdat er vooraf weinig of geen diensten zijn bepaald. Echter heb je zo wel volledige vrijheid over de keuze van de uitvaartverzorger. Bij het melden van een overlijden, dan wordt de afhandeling van een uitvaartverzekering meteen in gang gezet. Hoe dit precies wordt afgehandeld hangt af van de verzekering en de uitvaartonderneming. Daarom is het belangrijk om je nu alvast te oriënteren! Iedereen kan een uitvaartverzekering aanvragen. Wanneer je onder de 25 bent is dit vaak goedkoper dan dat je boven de 75 jaar bent. De premie die je moet betalen is o.a. afhankelijk van hoe oud je bent, maar ook hoe je gezondheid is en hoe lang je van plan bent om de premie te blijven betalen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Anti-spam verificatie *