Als je je leven goed op orde wilt hebben, betekent dat ook dat je verder kijkt dan het hier en nu. Daarom wil je ook dat allerlaatste stukje goed geregeld hebben. Een uitvaartverzekering is daarbij onmisbaar. Zo zorg je ervoor dat er genoeg geld beschikbaar is om een uitvaart te betalen. Nabestaanden worden niet met onverwacht hoge kosten opgezadeld en hoeven minder te regelen. Dat is een fijne gedachte. Een uitvaartverzekering is een verzekering die gegarandeerd uitgekeerd gaat worden en dat maakt deze verzekering uniek. Er is nogal wat keuze in verzekeringsland. Daarom is het goed om te weten waar je op moet letten als je een uitvaartverzekering vergelijken wil. Het is immers een hele persoonlijke keuze.

Wat doet een uitvaartverzekering precies?

Een uitvaartverzekering zorgt ervoor dat je door de jaren heen een spaarpotje opbouwt, waarmee je nabestaanden een uitvaart kunnen regelen. Elke maand betaal je een bedrag aan premie. Hoe hoog het totale bedrag is dat je wilt verzekeren, hangt af van je wensen. Want wat voor uitvaart heb je voor ogen? Een gemiddelde begrafenis of crematie kost ongeveer 8000 euro. Het hangt er helemaal van af hoe eenvoudig of uitgebreid je het wilt hebben. De verzekering wordt uitgekeerd in kapitaal of in natura. Dat betekent dat er een geldbedrag wordt uitgekeerd of dat er diensten rondom de uitvaart worden geregeld. Dit verschilt per verzekering. Denk goed na over wat je wilt en leg dat ook vast. Des te gemakkelijker is het om later rekening te houden met jouw persoonlijke wensen.

Premie en looptijd

Het bedrag wat je maandelijks aan premie moet betalen, kan nogal verschillen. De verzekering bepaalt dit door rekening te houden met je leeftijd, het bedrag wat je wilt verzekeren en de looptijd van de verzekering. Hoe ouder je bent, hoe hoger de premie zal zijn. Bij een hogere leeftijd, is de kans op overlijden immers groter. Bij sommige verzekeringen blijf je gedurende de hele looptijd premie betalen, bij andere stopt de betaling als je spaarpotje vol genoeg is. De meeste verzekeringen vragen je een vragenlijst omtrent je gezondheid in te vullen. Soms wordt er nog aanvullend onderzoek gevraagd. Want evenals je leeftijd bepaalt je gezondheid hoe hoog het premiebedrag zal zijn. Bedenk van tevoren dus goed wat je wilt. Dat helpt je om de juiste verzekering te vinden, die aansluit bij jouw persoonlijke wensen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Anti-spam verificatie *