Jaarlijks boeken miljoenen Nederlanders hun welverdiende vakantie. Enkele blijven in eigen land, maar het merendeel vertrekt naar warmere oorden. Ook wintersport lijkt ieder jaar populairder te worden. Uit onderzoek van NBTC-NIPO Research blijkt dat het aantal vakantiegangers ieder jaar stijgt (Meer Nederlanders op vakantie in 2016, 2017). De economische groei speelt een belangrijke rol in het verschijnsel: er is weer vertrouwen en er kan dus weer volop geleefd worden. Duitsland en Frankrijk werden in 2016 het meest bezocht, gevolgd door het zonnige Spanje.

Uw vakantie afblazen

Een vakantie is bedoeld als een periode van rust en ontspanning. De hardwerkende Nederlander hoeft even helemaal niets. Toch kan zo’n reis ook voor een heleboel stress zorgen. Wanneer er iets misgaat bijvoorbeeld. Als er – voorafgaande aan de geboekte vakantie – iemand onverwacht niet mee kan, moet er erg veel geregeld worden. Ook het overlijden van een naaste kan een reden zijn om de trip af te blazen. Voor dit soort situaties is het verstandig om een verzekering af te sluiten. Maar wat voor verzekering is dan geschikt?

De kortlopende annuleringsverzekering

Voor reizen en vakanties is er een specifiek type verzekering die kan worden afgesloten. Dit wordt de kortlopende annuleringsverzekering genoemd, ook wel bekend als de tijdelijke reisverzekering. Deze is slechts voor één vakantie geldende. Je betaalt hiervoor een premie, zodat, in geval van annulering, het geld (gedeeltelijk) wordt teruggestort. Niet alle redenen zijn geldig of geschikt. Overlijden, ziekte of werkloosheid worden als valabel beschouwd. In andere situaties kan een vakantie moeilijk kosteloos worden geannuleerd. Een betere vakantie vinden, kiezen om thuis te blijven, of een afhakende partner is dus niet bindend binnen deze afspraak.

De juiste keuze

Een kortlopende annuleringsverzekering is dus een vorm van een reisverzekering, waarbij je je geen zorgen hoeft te maken over eventuele annulering. Het meeste werk wordt je uit handen genomen en in geldige gevallen krijg je je betaalde geld gewoon terug. Hierdoor hoef je je in vervelende situaties niet bezig te houden met je vakantiegeld. Deze verzekering is natuurlijk geen garantie op een volledig terugbetaald bedrag, maar het is zeker de moeite waard bij het boeken van een vakantie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Anti-spam verificatie *