Over twee maanden is het weer mogelijk om over te stappen van zorgverzekeraar. Op vergelijkingssite ZorgWijzer.nl is afgelopen maand een onderzoekje gedaan over het wel over niet overstappen van zorgverzekeraar voor 2015. De laatste weken is er veel gesproken over de verhoging van zowel de premie als het eigen risico, waardoor er ruim 1500 reacties zijn binnen gekomen.

Overstappen

Vorig jaar wisselde 8% van zorgverzekering. Van de ondervraagden op ZorgWijzer.nl gaf 14% aan over te stappen, een stijging van zes procent. Bovendien gaf 18% aan nog te twijfelen om over te stappen. Deze grote groep is mede te wijten aan het feit dat veel zorgverzekeraars hun premies nog bekend moeten maken, waarvoor zij tot half november de tijd hebben.

Waarom overstappen?

Een lagere zorgpremie is de grootste reden om over te stappen, maar liefst 67% van de ondervraagden gaf dit aan. Tegenvallende service van de huidige zorgverzekeraar werd slechts door 10% genoemd. Ook 10% gaf aan andere aanvullende verzekeringen te willen afsluiten. Door de 13% die aangaf een andere reden te hebben,  werden onder andere genoemd:

  • De overgang van Agis en TakeCareNow naar Zilveren Kruis
  • Overgang vanwege het willen van keuzevrijheid uit zorgaanbieders
  • Niet kunnen overstappen wegens chronische ziekte (moeilijk geaccepteerd)

Wat doe jij, stap jij over?

2 thoughts on “Hoog aantal overstappers verwacht”

  1. Het aantal over overstappers is gedaald, zo valt te lezen:
    “In totaal stapten van 15 november tot en met 31 december ongeveer 1 miljoen mensen over naar een nieuwe zorgverzekering. Dat is iets minder dan in het voorgaande jaar. Er is steeds meer aanbod en dit maakt de keuze er niet makkelijker op.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Anti-spam verificatie *