Iedereen heeft vast wel eens gehoord van het woord lease en het leasen van een auto. Dit komt doordat het tegenwoordig erg populair is en het daarnaast een veelbesproken onderwerp is. Het wordt onder andere besproken op werk gerelateerde basis en niet werk gerelateerde basis. Het leasen van een auto is eigenlijk het per maand betalen van een auto om in een desbetreffende auto te kunnen en mogen rijden. Een bekende vorm van leasen is shortlease, maar wat is shortlease nou precies?

Verschillende soorten lease

Er zijn eigenlijk twee verschillende vormen van leasen. Hierbij gaat het om normaal leasen, wat eigenlijk hetzelfde is als financial lease én er is shortlease, wat eigenlijk operational lease is. Financial lease is eigenlijk het  leasen van een auto wat gezien kan worden als het in termijnen betalen van de desbetreffende auto. Hierbij wordt er dus een contract getekend waarna er per maand betaald zal worden. Na deze termijnbetalingen is de bestuurder van de auto de financiële eigenaar en de economische eigenaar van de auto. Dit betekent dat hij of zij na de afgesproken maanden, de volledige en rechtmatige eigenaar is van de auto. Echter, betekent dit ook dat alle kosten zoals verzekering, belasting, onderhoud en uiteraard ook de brandstof, voor de klant en dus de bestuurder zijn.

Bij shortlease, ook wel operational lease genoemd, gaat het om een leaseperiode van een gemiddeld kortere periode. Echter brengt dit ook voor- en nadelen met zich. Het grootste nadeel is eigenlijk dat de auto, ongeacht het aantal maanden of contract, nooit van de bestuurder wordt. Deze betaald dus niet voor het bemachtigen van de auto in de nabije toekomst. Dit betekent echter ook dat de auto eigendom blijft van het desbetreffende bedrijf. Dit brengt echter ook een voordeel met zich mee. Het contract dat bij shortlease wordt getekend is qua kosten wel gunstig voor de klant. De verzekering, belasting en eventuele kosten voor de onderhoud worden gedeclareerd bij het bedrijf. Dit betekent dat de klant niet verantwoordelijk is voor de kosten en hier dus niet voor hoeft te betalen. Deze kosten zijn voor het bedrijf aangezien deze rechtmatige eigenaar blijft. Dit contract kan echter ook als all-inclusive contract gezien worden.

Is leasen iets voor jou?

Of leasen iets is voor jou en welke vorm van leasen bij jou past, is volledig een persoonlijke overweging. Het leasen van een auto of bedrijfswagen gebeurt veel. Dit komt echter doordat er niet in één keer een groot bedrag wordt afgeschreven en mensen het daarnaast fijn vinden om dit in termijnen te betalen.

Ben je geïnteresseerd in de mogelijkheden en wil je alle opties bekijken op het gebied van lease, shortlease en shortlease bedrijfswagen? Neem dan snel een kijken op de website van VWP shortlease. Hier vindt je alle mogelijkheden tot het leasen van auto’s met verschillende beschikbare contracten. De weg naar jouw ideale leaseauto die voldoet aan jouw wensen en behoeften is misschien wel dichterbij dan je denkt. De website is gespecialiseerd in het vinden van jouw nieuwe auto! Verder is de website optimaal en servicegericht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Anti-spam verificatie *