white and red wooden house beside grey framed magnifying glass

Alle financieringsmaatschappijen moeten voorzichtig zijn bij het verstrekken van financiering aan hun potentiële klanten. Dit is bedoeld om wanbetaling of een slechte kredietwaardigheid van klanten te voorkomen, wat uiteindelijk zeer nadelig zal zijn voor het bedrijf. Het kan zelfs tot een faillissement leiden. Om deze reden moet elke financieringsmaatschappij de kredietwaardigheid van hun potentiële klanten controleren alvorens ze hun krediet aanvragen goedkeuren. Door de kredietwaardigheid van potentiële klanten te kennen, kun je als leningverstrekker nagaan of zij de lening conform afspraak kunnen terugbetalen. Lees dit artikel om meer te weten te komen over kredietwaardigheid.

Hoe kun je kredietwaardigheid controleren?

Er zijn verschillende manieren om de kredietwaardigheid van een persoon of een bedrijf te achterhalen. Een van de makkelijkste manieren is natuurlijk om te kijken naar de maandelijkse bankafschriften. Bedrijven of mensen met een goede kredietwaardigheid zullen natuurlijk altijd in staat zijn om een consistente cashflow te behouden en altijd elke maand winst of spaargeld te hebben. Het bedrag aan winst of spaargeld per maand kan worden gebruikt als referentie om te bepalen of iemand kredietwaardig is voor het bedrag aan leningen dat ze aanvragen. Afgezien daarvan zijn er verschillende andere manieren om hun kredietwaardigheid te achterhalen, zoals het bekijken van hun maandelijkse rekeningen. Met deze informatie kunnen ze echter niet 100% garanderen dat ze de vereiste kredietwaardigheid hebben om in de toekomst aan hun verplichtingen te kunnen voldoen bij het betalen van hun schulden. Je kunt daarom ook een kredietverzekering aanvragen om je in te dekken tegen wanbetalingen van klanten.

Kredietwaardigheid laten checken door een expert

Je kunt de kredietwaardigheidscontrole van je potentiële klant beter overlaten aan een expert op dit gebied. Zij hebben meestal volledige informatie hebben over de financiële administratie en geschiedenis van de persoon of het bedrijf dat een lening zal aanvragen. Het is hun taak om de kredietwaardigheid van hun klanten te controleren, zodat ze het wanbetalingen of slechte kredietwaardigheid kunnen minimaliseren.

Voordelen van het controleren van kredietwaardigheid

Het is erg belangrijk om de kredietwaardigheid van jouw potentiële klanten te controleren. Het eerste en belangrijkste voordeel is natuurlijk om ervoor te zorgen dat je potentiële klanten hun lening op tijd kunnen terugbetalen volgens de afgesproken voorwaarden. Op die manier kan je bedrijf met een gerust hart verder gaan, wetende dat het geld samen met rente op tijd zal worden terugbetaald. Een ander voordeel is dat je over nauwkeurige en feitelijke gegevens beschikt die je aan je potentiële klanten kunt laten zien wanneer je erachter komt dat ze niet kredietwaardig zijn voor de lening die ze indienen. Zo kunnen ze niet protesteren als je bedrijf hun kredietaanvraag afwijst.

Is het veilig om de kredietwaardigheid niet te controleren?

Natuurlijk kan een bedrijf leningen goedkeuren zonder de kredietwaardigheid te controleren. Dit vormt echter een zeer groot risico voor de duurzaamheid van de onderneming. Je krijgt misschien een goede klant die kan voldoen aan de verplichtingen om de termijnen te betalen totdat de schuld is afbetaald. Echter bestaat natuurlijk altijd de mogelijkheid dat een minder bekwaam persoon of bedrijf een lening aanvraagt. Daarom controleren bijna alle bedrijven de kredietwaardigheid van hun potentiële klanten, ook al verschilt de mate van complexiteit van de kredietwaardigheidscontrole van bedrijf tot bedrijf.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Anti-spam verificatie *