Als je een auto koopt ben je verplicht een autoverzekering af te sluiten. Er zijn honderden verschillende aanbieders met allemaal een mooie deal. Het is niet eenvoudig er hier eentje uit te kiezen en je moet rekening houden met veel verschillende factoren. Op internet kun je op een aantal sites makkelijk vergelijkingen (laten) maken door het invullen van een aantal simpele vragen. Je moet nadenken over wat voor dekking je wilt en over eventuele aanvullende verzekeringen. Hieronder een overzicht over de verschillende vormen autoverzekeringen en mogelijke aanvullende verzekeringen.

Verschillende vormen autoverzekeringen

Er zijn drie verschillende dekkingen mogelijk bij het afsluiten van een autoverzekering. De keuze hiervoor hangt vooral af van de waarde en leeftijd van je auto. Je kunt kiezen uit WA verzekering, WA + beperkt casco en WA + volledig casco. Over het algemeen geldt, hoe jonger de auto, hoe uitgebreider de verzekering. Als je kiest voor alleen een WA verzekering (basis) dan ben je gedekt bij het geval van een botsing of aanrijding, maar verder niets. Als je kiest voor een verzekering met beperkt casco (ook wel WA plus) dan ben je extra verzekerd voor schade door brand, diefstal, ruitbreuk, storm en hagel en aanrijdingen met dieren. De laatste type verzekering, WA + volledig casco (ook wel allrisk) dekt daarnaast ook eenzijdige aanrijdingen, slippen en te water raken.

Aanvullende verzekeringen

Naast de keuze in de verschillende vormen autoverzekeringen zijn er verschillende aanvullende verzekeringen te kiezen. Niet elke verzekering is nodig of verplicht en je kunt zelf kiezen wat het best bij jouw persoonlijke situatie past. Een aantal voorbeelden zijn de ongevallen-inzittendenverzekering, rechtsbijstandsverzekering en no-claim beschermer. Deze verzekeringen keren bijvoorbeeld een bedrag uit bij situaties als het overlijden van een van de inzittenden bij een ongeval of bieden garantie tegen het stijgen van de premie bij een ongeval. Om te weten of deze verzekeringen nodig zijn in jouw situatie is het nuttig deze in de verzekeringsvergelijking mee te nemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Anti-spam verificatie *