Vlak voor je vakantie bel je nog even met de bank voor het afsluiten van een doorlopende reisverzekering . De vriendelijke klantenservice-medewerker vraagt meteen even of je dan ook met pakketkorting een inboedelverzekering wilt afsluiten. “Doe maar!” roep je. En pas maanden later kom je erachter dat je al een inboedelverzekering had lopen. Toch jammer van de premie!
We hebben tegenwoordig allerlei verzekeringen overal lopen en je raakt al snel het overzicht kwijt. En zelfs als verzekeringen anders heten, kunnen ze overlappende dekkingen hebben. Zo heb je bijvoorbeeld vaak geen glasverzekering nodig als je ook een inboedelverzekering hebt. Maar dat moet wel je net even weten.

Samenwonen en verhuizen
Ga je samenwonen, dan komen alle verzekeringen bij elkaar, en moet je even goed uitzoeken welke je wilt houden en welke je opzegt. Vaak zijn de verzekeringen die je dan dubbel hebt, de verzekeringen die te maken hebben met wonen. Denk dan aan de opstalverzekering en de inboedelverzekering. Verkoop je een huis, dan houdt de hypotheek direct op, maar verzekeringen lopen door. Zorg dat je die zelf op tijd opzegt.

Check je verzekering bij grote levensgebeurtenissen
In het algemeen geldt dat het goed is je verzekeringen te checken bij elke grote stap in je leven. Bij verhuizingen, samenwonen, of juist wanneer je uit elkaar gaat… Zo voorkom je dat je teveel of juist te weinig verzekert.

Hoe zeg je je verzekering op?
Een lopende verzekering opzeggen, is in de meeste gevallen aan strenge regels gebonden. Gelukkig werken verzekeringsmaatschappijen doorgaans goed mee wanneer je gaat samenwonen. Meestal hou je de langstlopende verzekering aan, maar zeg je liever de andere verzekering op, dan stuur je een brief aan de verzekeraar. Deze brief moet je dan wel even allebei ondertekenen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Anti-spam verificatie *