De juiste dekking voor je inboedelverzekering

De vergelijkingssites maken het je tegenwoordig wel heel erg makkelijk de voordeligste uit te zoeken. Zo’n soort vergelijkingsite heeft Independent. Maar hoe weet je nu of je inderdaad het beste verzekerd bent met de laagste premie?

Vergelijk elk nieuw jaar inboedelverzekeringen

Het loont zich elk jaar opnieuw inboedelverzekeringen te vergelijken. Het kan namelijk best voorkomen dat je bij het overstappen naar een andere inboedelverzekeraar toch weer een lagere premie vindt. Je zult zien dat sommige verzekeraars de premies hebben verhoogd en andere juist weer lager zitten.

Kies de juiste dekking

Wist je dat er verschillende soorten inboedelverzekeringen zijn? Je kunt globaal een onderscheid maken tussen de uitgebreide inboedelverzekering, de extra uitgebreide en de meest uitgebreide. De uitgebreide verzekert je inboedel tegen bepaalde situaties als storm, inbraak, vandalisme, waterschade en dergelijke. De extra uitgebreide inboedelverzekering is uitgebreid met een aantal situaties en heeft bijvoorbeeld ook dekking voor de inboedel buitenshuis als het tuinmeubilair. Lees voor deze verzekeringen de voorwaarden goed door. De meest uitgebreide wordt ook wel de all-risk inboedelverzekering genoemd. Maar ook hier zijn natuurlijk de voorwaarden zeer belangrijk om de juiste keuze te maken.

Woonpakket

Soms levert een woonpakket voordeel op. Je sluit dan een verzekering af voor zowel de inboedel, als aansprakelijkheid en opstal. Het hoeft niet altijd voordeliger te zijn. Het gemak zit hem er vooral in dat je direct bij één verzekeringsmaatschappij terecht kunt in geval van schade.

Korting op de premie

Bezit je huis het Keurmerk Veilig Wonen of het certificaat Beveiligde Woning? Het kan tot wel 20 procent op de premie besparen! Je huis moet op wel aan een aantal eisen voldoen om in aanmerking te komen voor het keurmerk of certificaat en alleen verstrekt door een erkend beveiligingsbedrijf.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Anti-spam verificatie *