Wanneer op vakantie gaat of een reis plant doet u er goed aan een reisverzekering af te sluiten. Tijdens uw vakantie kan er veel mis gaan en kunt u geconfronteerd worden met hoge kosten. Wordt u ziek of erger, komt u in het ziekenhuis terecht, dan kunnen de kosten duizenden euro’s per opnamedag bedragen. Maar ook wanneer uw vlucht wordt gecancelled kunt u met een reisverzekering kosteloos langer in een hotel verblijven. Uitgebreide reisverzekeringen vergoeden ook diefstal of verlies van goederen, zoals een zonnebril of laptop tijdens uw vakantie.

Waar doet u nu goed aan? Kiezen voor een kortlopende reisverzekering of een doorlopende reisverzekering? Op het eerste gezicht zult u wellicht zeggen, dat de goedkoopste reisverzekering de meest interessante is. Dit is waar, maar welke goedkoop is verschilt per maatschappij, maar zeker ook per situatie. Een doorlopende reisverzekering brengt doorlopende kosten met zich mee, maar wanneer u vaker op vakantie gaat hoeft u niet voor elke afzonderlijke reis een reisverzekering af te sluiten. De doorlopende kosten hiervoor zijn bovendien relatief laag.

Een kortlopende reisverzekering dekt alleen de specifieke vakantie waarvoor u de reisverzekering afsluit. Deze is echter een stuk goedkoper dan de doorlopende reisverzekering, maar vaak blijkt wanneer u vaker dan 2 keer per jaar op vakantie gaat een doorlopende reisverzekering al voordeliger te zijn. Met een kortlopende reisverzekering wordt u aan de andere kant ook niet onnodig met doorlopende kosten geconfronteerd.