De crisis heeft een positieve invloed op het aantal afgesloten reisverzekeringen, zo stelt de ANWB. Zij zagen een stijging van 11 procent in het aantal afgesloten verzekeringen. Het Verbond van Verzekeraars bevestigt de stelling van de ANWB. Ook zij zagen een stijging in het aantal afgesloten kortlopende reisverzekeringen.

Het aantal doorlopende verzekeringen dat wordt afgesloten is wel gedaald. De redenen hiervoor zijn uiteenlopend van minder vakanties door de crisis, een kritische blik op bestaande verzekeringen of een daling in het aantal verre reizen. Dit laatste is ook terug te zien aan de daling in het aantal verzekeringen met werelddekking.

Wie op vakantie gaat doet er volgens het ANVR goed aan om een reisverzekering af te sluiten. Niet alleen zijn al je waardevolle spullen beschermd. Ook zorgt het dat je niet hoeft op te draaien voor de kosten bij diefstal of een annulering door bijvoorbeeld ziekte.

Zeker als je weet dat een goedkope reisverzekering slechts heel weinig geld kost is er toch eigenlijk niets wat je ervan kan weerhouden om een reisverzekering te gaan afsluiten. De voordelen van een reisverzekering zijn gewoon te groot om het na te laten.