Nadenken over de eigen uitvaart is voor niemand een prettige bezigheid. Toch is het belangrijk om op een gegeven moment na te denken over de invulling van jouw uitvaart. Bij deze invulling hoort ook een financiële kant. Het is namelijk mogelijk om een uitvaartverzekering af te sluiten. Maar welke soorten uitvaartverzekeringen zijn er eigenlijk? En wat komt er kijken bij een uitvaart zelf regelen met behulp van een uitvaartverzekering?

Uitvaartverzekering natura of kapitaal

Het is belangrijk om te weten dat de keuze voor een uitvaartondernemer voor iedereen volledig zelf te maken is. Als je geen uitvaartverzekering hebt of een kapitaal uitvaartverzekering heb, heb je vrije keuze. Als je een natura uitvaartverzekering hebt afgesloten, wordt de keuze in eerste instantie gemaakt door de verzekeraar. Vaak is dit een begrafenisondernemer die is aangesloten als partner bij jouw verzekeraar.

Het is echter zo dat een natura uitvaartverzekering altijd uitgekeerd kan worden in kapitaal. Op die manier kun je alsnog zelf kiezen bij welke begrafenisondernemer je aanklopt. Het is wel belangrijk om te onthouden dat het uitkeren van de verzekering meestal lager is dan het bedrag van de natura verzekering.

Uitvaart zelf regelen met kapitaal uitvaartverzekering

Zoals eerder besproken is het altijd mogelijk om de uitvaartverzekering uit te laten keren in kapitaal. Wanneer je dit doet, moet je de uitvaart zelf regelen. Er zal gezocht moeten worden naar een begrafenisondernemer. Daarnaast moeten zaken als bloemen, een kist en muziek ook geregeld worden.

Het is natuurlijk ook mogelijk om bepaalde zaken uit te besteden aan een derde partij. Let er dan wel altijd goed op dat de wensen duidelijk zijn. Een uitvaart moet voor iedereen een mooie en gepaste herinnering worden. Het zou natuurlijk erg zonde zijn wanneer de begrafenisondernemer niet aan allen wensen kan voldoen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Anti-spam verificatie *