Overweeg je om je te verzekeren voor de kosten van je uitvaart? Er zijn in Nederland twaalf verschillende uitvaartverzekeraars. Ze bieden verschillende typen verzekeringen aan. Bij ieder type verzekeringen horen voor-mem nadelen. Waarom is het belangrijk om uitvaartverzekeringen met elkaar te vergelijken? Omdat je door te vergelijken een uitvaartverzekering kunt vinden die voldoet aan je wensen.

Waar moet je op letten bij het vergelijken van uitvaartverzekeringen?

Het soort verzekering. Er zijn zoals al eerder opgemerkt, verschillende soorten uitvaartverzekeringen. Een kapitaalverzekering keert bij overlijden een bepaald bedrag uit, terwijl een naturaverzekering een vergoeding biedt voor een vooraf afgesproken pakket aan uitvaartdiensten. Verdiep je bij het vergelijken van uitvaartverzekeringen in de voor- en nadelen van de kapitaalverzekering en de naturaverzekering.

·      Het bepalen van de dekking. Kies je voor een kapitaalverzekering? Dan zul je moeten inschatten wat de kosten van je uitvaart zijn. Dan weet je welk bedrag door de verzekeraar bij je overlijden moet worden uitgekeerd. Bij een naturaverzekering moet je bepalen of het pakket aan uitvaardiensten voldoet aan je wensen. Je kunt bijvoorbeeld, tegen een hogere premie,  kiezen voor een meer uitgebreid pakket aan diensten.

·      Kiezen voor indexatie? De kosten van een uitvaart nemen, door inflatie en andere factoren, jaarlijks toe. Je kunt daarom kiezen voor indexatie. Het bedrag dat wordt uitgekeerd stijgt dan jaarlijks. Je betaalt dan wel steeds meer premie.

·      Kiezen van de looptijd. Tijdens de looptijd van een verzekering moet je premie betalen. Is de looptijd verstreken? Dan blijf je gewoon verzekerd. Vergelijk de uitvaartverzekeringen met elkaar. Er zijn uitvaartverzekeringen waar je kunt kiezen voor verschillende looptijden. Er zijn ook uitvaartverzekeringen waar je de premie, via een koopsom, in één keer kunt voldoen.

·      De voorwaarden van de verzekering. Let bij het uitvaartverzekering vergelijken in ieder geval op de voorwaarden van de verzekering. Waarom? Omdat er allerlei beperkende voorwaarden kunnen gelden. De kinderen zijn bijvoorbeeld niet meeverzekerd, of het afkopen van de verzekering is alleen mogelijk tegen hoge kosten.

Op zoek naar een goedkope uitvaartverzekering

Natuurlijk kun je op het internet op zoek gaan naar de goedkoopste uitvaartverzekering. Belangrijk is om niet alleen te kijken naar de premie. Bij het vergelijken van goedkope uitvaartverzekeringen moet je ook letten op:

·      De looptijd. Tijdens de looptijd moet je premie betalen. Bij een lage premie is de looptijd lang. Het kan voordeliger zijn om te kiezen voor een kortere looptijd en een iets hogere premie.

·      De dekking. Welk krijgen de nabestaanden uitgekeerd, of welke diensten worden er geleverd, na je overlijden?

·      De voorwaarden. Bij een erg lage premie kunnen veel beperkende voorwaarden gelden, zoals het niet ingebouwd zijn van een indexatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Anti-spam verificatie *