Deurslot, Deur, Deurknop, Jack, Deurklink, Input

Mocht je onverhoopt te maken krijgen met een inbraak in huis, dan wil je goed verzekerd zijn. Vanuit de inboedelverzekering zal een groot deel van de schade als gevolg van de inbraak vergoed worden. In dit artikel lees je meer over hetgeen vanuit de inboedelverzekering gedekt wordt. Hoe zit het bijvoorbeeld, wanneer je kiest voor sloten vervangen in Nieuwegein of Utrecht na een inbraak? Valt dit onder de inboedelverzekering, past het bij de opstalverzekering of betaal je dit zelf?

Inboedelverzekering dekt alle losse elementen

In de basis komt het er bij een inboedelverzekering op neer, dat alle schade aan losse elementen in huis vergoed worden. Bij losse elementen kun je denken aan de meubels en andere voorwerpen die je bij een verhuizing mee zou nemen. Denk aan kunst, een televisie, je laptop, enzovoorts. Over gordijnen en bijvoorbeeld de vloer heerst soms onduidelijkheid. Nu zal dit bij een inbraak niet gestolen worden, maar is het met het oog op bijvoorbeeld brand in huis wel het bekijken waard. In de polisvoorwaarden van je inboedelverzekering lees je er vaak meer over.

Maximale vergoeding voor kunst en sieraden

Houd er rekening mee, dat er vaak een maximum zit aan de vergoeding die wordt uitgekeerd bij diefstal van kunst of sieraden. Het is om deze reden belangrijk om vooraf goed uit te zoeken, wat dit maximum is. Net als de exacte dekking van de inboedelverzekering, vind je ook het maximum voor de vergoeding bij diefstal van kunst en sieraden terug in de polisvoorwaarden.

Tip: overweeg om de beveiliging van je woning te verbeteren. Wanneer je dit doet volgens de richtlijnen en eisen van het Politiekeurmerk Veilig Wonen, kom je mogelijk in aanmerking voor een korting op je verzekeringspremie. Een slotenmaker kan je van advies voorzien, wanneer je de beveiliging van je woning wilt verbeteren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Anti-spam verificatie *