raam

Wanneer je raam kapot gaat is dat heel vervelend. Er zijn verschillende oorzaken die kunnen zorgen voor glasschade.

Zo kan er een glasbreuk ontstaan door een groot koud warmte verschil. Het glas warmt zich dan op een ongelijke manier op. Waardoor er een temperatuurverschil ontstaat en het glas beschadigd kan raken.

Hoe warmt een raam op?

Er zijn verschillende gebeurtenissen die ervoor kunnen zorgen dat een raam zich ongelijk opwarmt. Zo kunnen bijvoorbeeld zwarte gordijnen voor een raam ervoor zorgen dat een raam zich ongelijk opwarmt.

Een raam kan natuurlijk ook gewoon kapot gaan door een ongeluk of een poging tot inbraak.

Maak altijd foto’s

Wanneer je te kampen hebt met glasschade is het belangrijk dat je hier goed foto’s van maakt. De schade moet namelijk zo goed mogelijk in kaart worden gebracht. Als je een raam kapot verzekering hebt is het belangrijk dat de foto’s naar de verzekeringsmaatschappij worden gestuurd.

Wanneer de foto’s naar de verzekeringsmaatschappij zijn gestuurd  is het af te raden om zelf aan het glas te zetten. Zelf al wil je de glasscherven opruimen is het toch beter om te wachten op een ervaren glaszetter. Glaszetter zijn vaak 24 uur per dag bereikbaar.

De glasschade herstellen kan hierdoor op vrij korte termijn gebeuren. Hierbij wordt er eerst gekeken naar het type glas. Er zijn namelijk verschillende soorten glas die gebruikt kunnen worden voor het raam. Het meest voorkomende verschil is het verschil in enkel en dubbel glas.

Voordeel van dubbel glas

Wanneer enkel glas breekt is het aan te raden om deze te laten vervangen door dubbel glas. Dubbel glas is in eerste instantie wel duurder maar op lange termijn is dubbel glas goedkoper. Enkel glas is namelijk zeer kwetsbaar en kan makkelijk breken.

Doordat enkel glas vaker moet worden vervangen is enkel glas op lange termijn toch duurder. Daarnaast is dubbel glas veel beter voor de isolatie van het huis. Enkel glas laat namelijk veel koude lucht binnen waardoor er veel moet worden gestookt. Dubbel glas is dus op de lange termijn goedkoper.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Anti-spam verificatie *