Honden baasjes doen dagelijks hun best om de hond zo goed mogelijk te verzorgen. Toch kan het een keer gebeuren dat je hond ziek wordt of zich verwondt. Dat brengt kosten met zich mee voor een bezoekje aan de dierenarts. Gelukkig kun je je tegen dat soort kosten verzekeren zodat je nooit hoeft te kiezen voor de gezondheid van je hond en geld op je bankrekening. Maar zoals bij alle verzekeringen zijn er wel enkele punten van aandacht. Zo moet je rekening houden met een eigen risico en met eventueel aanvullende wensen.

Eigen risico hondenverzekering

Je betaalt bij alle verzekeraars een eigen risico. Hoeveel dat is hangt af van de aanbieder en het pakket dat je kiest. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een lagere premie in ruil voor een hoger eigen risico. Net als bij een zorgverzekering voor mensen, is de premie van de hondenverzekering afhankelijk van de keuzes die je maakt bij het afsluiten van de polis. Er zijn verzekeraars die een vast bedrag per jaar rekenen, anderen berekenen het als percentage van iedere declaratie en zo zijn er nog meer manieren. Hondenverzekeringen vergelijken is daarom zeker de moeite waard! Je zult erachter komen dat de premies flink uit elkaar liggen en dat je je hond soms goedkoper kunt verzekeren dan je aanvankelijk dacht.

Aanvullend pakket hondenverzekering

Je kunt de basisverzekering uitbreiden met extra opties. Zoals castratie, crematie, tandpakket, en bepaalde afwijkingen. Houd er wel rekening mee dat je extra betaalt voor iedere optie. En dat bepaalde rassen niet elke aanvullende dekking toelaten. Je hond verzeker je dus precies voor de dingen die jij zelf belangrijk vindt en waarvoor je het risico wilt afkopen. Veel verzekeraars vergoeden ook een of twee consulten en de jaarlijkse entingen en cocktails. Houd er wel rekening mee dat je vaak de eerste dertig dagen een wachttijd hebt. Je kunt dan geen declaraties indienen voor je hond.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Anti-spam verificatie *