Dat het vreemd kan lopen met verzekeringen bij het maken van een film, dat bewijst de productie van Black Water Transit wel. Acteur Samuel L. Jackson haakte af bij het schieten van de film, en dat werd niet gedekt volgens de polis. De Amerikaanse filmmaatschappij Capitol Films U.S. pikte het niet en stapte naar de rechter.

De film Black water transit was al een keer eerder afgeblazen, in 2006, toen hoofdrolspeler Vin Diesel vlak voor draaien afzegde. Samuel L. Jackson en Bruce Willis sprongen in het project, maar Jackson moest door een rugblessure afhaken, waardoor de film nog maar een keer afgeblazen werd en alle kosten verhaald op de verzekering. Eh. Niet dus. De filmmakers moesten hun film dan maar gaan maken met hun C-keuze-acteurs: Laurence Fishburne en Karl Urban.

Capitol Films, dat al ruim twintig miljoen dollar in het project had gestoken, vond dat de voorwaarden van de verzekeringsmaatschappij niet deugden en ondernam de gang naar de rechter. Die rechtbankthriller liep met een sisser af. De zaak werd stilletjes afgedaan en de film afgemaakt met een nieuwe cast. Maar door nog meer aansluitende rechtzaken en financiƫle problemen zitten fans van Fishburne en Urban nog steeds op hun film te wachten; hij is nog altijd niet gereleased.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Anti-spam verificatie *