uitvaartbloemen

Er zijn vele verzekeringen te onderscheiden In Nederland. Er zijn een aantal verplichte verzekeringen zoals de welbekende zorgverzekering. Andere verzekeringen zijn niet verplicht, maar blijken vaak wel verstandig te zijn. Zo ook een uitvaartverzekering. In Nederland heeft zo’n 70% van de mensen een uitvaartverzekering afgesloten. Maar wat is een uitvaartverzekering eigenlijk? En waarom zou je een uitvaartverzekering afsluiten? In onderstaand artikel wordt de belangrijkste informatie omtrent de uitvaartverzekering toegelicht.  

Een uitvaartverzekering, wat is dat eigenlijk?

Zoals de naam al doet vermoeden, verzeker je met een uitvaartverzekering de kosten van je uitvaart. De kosten van een uitvaart bedragen in Nederland tussen de € 7.000 en € 10.000. De kosten kunnen dus behoorlijk hoog oplopen. De kosten van een uitvaart variëren, afhankelijk of je begraven of gecremeerd wilt worden. De begrafeniskosten liggen veelal hoger dan de kosten voor een crematie. Een uitvaart kan je zo prijzig maken als je zelf wilt. Met een uitvaartverzekering financier je de uitvaart. Wanneer je komt de overlijden liggen de kosten van een uitvaart bij je nabestaanden, tenzij je spaargeld achterlaat. Met een uitvaartverzekering voorkom je dat je je nabestaanden opzadelt met de kosten van je uitvaart. Daarnaast kan je een uitvaart krijgen zoals je die zelf in gedachten hebt omdat er niet bezuinigd hoeft te worden op de kosten.

Naturaverzekering of kapitaalverzekering

Er zijn twee soorten uitvaartverzekeringen te onderscheiden: de  naturaverzekering of kapitaalverzekering. Bij een naturaverzekering regelt en betaalt de uitvaartverzekeraar je uitvaart. Bij de kapitaalverzekering wordt er een bedrag uitgekeerd aan je nabestaanden, zodat zij zelf jouw uitvaart kunnen regelen. Het belangrijkste verschil zit in het feit dat bij een naturaverzekering je het regelwerk uit handen geeft van je nabestaanden. Daarentegen heb je zelf minder invloed op hoe de uitvaart wordt geregeld.  Hierdoor hebben beide verzekeringsvormen zo zijn eigen voor- en nadelen. Het is aan jezelf om te beslissen wat je prettig vindt.

Wat kost een uitvaartverzekering?

Niemand wil zijn nabestaanden opzadelen met de kosten van je uitvaart. Maar, aangezien er tegenwoordig ook meerdere verzekeringen zijn, is het fijn om te weten wat een dergelijke verzekering kost. De globale maandpremie is afhankelijk van je leeftijd en de grootte van je dekking. Wanneer je begin twintig bent en een dekking rond de € 5.000 verzekert, bedraagt de maandpremie gemiddeld zo’n € 5 per maand.  Ben je ouder dan 60 en wil je een dekking van € 11.000 hebben? Dan is de gemiddelde maandpremie een stuk hoger; namelijk zo’n € 37 per maand. Kortom, door maandelijks een bedrag te storten heb je de zekerheid dat de kosten voor je uitvaart zijn gedekt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Anti-spam verificatie *