De meeste huisdieren in Nederland zijn niet verzekerd. En dat is jammer, want er zijn veel aanbieders met mooie en betaalbare pakketten. Een dierenverzekering is eigenlijk een zorgverzekering, maar dan voor dieren. Want ook de huisarts kost veel geld. Zeker wanneer je dier meerdere malen behandeld moet worden, medicatie moet krijgen of een operatie moet ondergaan. Al deze kosten worden geheel of gedeeltelijk gedekt door dierenverzekeringen. Onderling zijn er wel veel verschillen tussen aanbieders en de mogelijkheden. Bij het afsluiten van een dierenverzekering moet je met behoorlijk wat factoren rekening houden.

Geheel of gedeeltelijke dekking

Na het afsluiten van een dierenverzekering ben je meestal niet voor de complete kosten voor medische behandelingen vergoed. In de eerste plaats is er een eigen risico. Deze ligt gelukkig wel een stukje lager dan het eigen risico bij zorgverzekeringen voor mensen. Het bedrag is wel sterk afhankelijk van de dierenverzekering die je afsluit en de premie die je betaalt. Over het algemeen moet je rekening houden met een bedrag van tussen de 100 en 200 euro. Verder worden niet altijd de volledige kosten gedekt door alle dierenverzekeringen. In sommige gevallen zal dat slechts 75 % zijn. Zelfs als het bedrag van het eigen risico al overschreden is. Gelukkig zijn er ook opties die wel 100 % vergoeden. Wanneer je een dierenverzekering afsluit doe je er goed aan om de verschillende mogelijkheden goed met elkaar te vergelijken.

De kosten die vergoed worden

Over het algemeen worden de kosten die je bij de dierenarts maakt vergoed. Het is daarbij wel noodzakelijk dat je naar een dierenarts in Nederland gaat. Kosten die je in het buitenland maakt worden niet vergoed. Medicatie, operaties, opnames en behandelingen worden altijd gedekt door je dierenverzekering. Voor zaken als sterilisatie, castratie en inentingen zal er in de meeste gevallen een aanvullende verzekering afgesloten moeten worden.

Soorten huisdieren die je kunt verzekeren

Veruit de meeste dierenverzekeringen die worden afgesloten zijn voor een hond of een kat. Dat zijn populaire huisdieren die in sommige gevallen hoge medische kosten maken. De meeste aanbieders zullen voor honden en katten vaste pakketten hebben waar je uit kunt kiezen. Ook voor kleinere dieren, zoals konijnen, hamsters, cavia’s en vogels, kun je vaak snel en eenvoudig een verzekering vinden. Als je een wat minder gangbaar huisdier hebt, dan moet je waarschijnlijk contact opnemen met de verzekeraar om een passende dierenverzekering af te sluiten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Anti-spam verificatie *