In veel woningen wordt het belang van het onderhouden van het elektriciteitsnetwerk in huis vaak erg onderschat, met alle gevolgen van dien. Wist u bijvoorbeeld dat een simpele kortsluiting het begin kan worden van een woningbrand? U moet er toch niet aan denken, welke gevaarlijke situaties er tijdens een woningbrand in uw woning kunnen ontstaan? Naast een kortsluiting is het onderhouden van kwalitatieve elektra bijvoorbeeld ook belangrijk om een stroomstoring tegen te gaan. Zo kunt u bijvoorbeeld ook op de koude herfst- en winterdagen gebruik blijven maken van uw kooktoestel, de verwarming en de televisie.

Een kortsluiting in huis tegengaan

Het is niet altijd even makkelijk om een kortsluiting te herkennen, wat ook het voorkomen van een kortsluiting in huis bemoeilijkt. Weet u bijvoorbeeld wat de meest voorkomende oorzaak van een kortsluiting binnen woningen is? Een kortsluiting is een zeer grote hoeveelheid stroom die vrijkomt als de binnenkant van twee elektriciteitskabels met elkaar in contact komen. Gelukkig is dit in het merendeel van de gevallen niet mogelijk, door de omhulsul om deze binnenzijde van de kabel. Wanneer de kabel echter op scherpe voorwerpen wordt gelegd, ontstaan er beschadigingen met een mogelijke kortsluiting tot gevolg.

Hoe voorkom ik een stroomstoring?

Naast een kortsluiting is ook een stroomstoring een veel voorkomend probleem binnen woningen, mede doordat mensen niet precies weten hoe een stroomstoring te voorkomen valt. Vaak wordt een stroomstoring veroorzaakt door een overbelasting van een bepaalde groep in de meterkast van uw woning. Denk bijvoorbeeld aan een situatie waarbij meerdere grootstroomverbruikers op dezelfde groep in de meterkast worden aangesloten. In dit geval kan de meterkast de gevraagde hoeveelheid stroom niet leveren, met een stroomstoring tot gevolg.

Een elektricien bij u in de buurt kan u helpen bij het voorkomen van een stroomstoring. Enerzijds door u advies te geven over het indelen van de groepenkast in huis, anderzijds door u te helpen met het uitbreiden van de meterkast als dit nodig blijkt te zijn. Denkt u binnenkort een nieuwe grootstroomverbruiker in huis te zullen installeren? Vraag dan vooraf altijd om een passend advies!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Anti-spam verificatie *