Veel mensen krijgen zeker in de herfst en winter te maken met een lekkage aan hun dak, wat vaak voor de nodige frustraties zorgt. Een daklekkage is erg lastig zelf te verhelpen, daarbij brengt een lekkend dak een vervelende waterschade met zich mee. Hoe vaak controleert u uw dak op beginnende lekkages? Des te sneller u een lekkage onder uw dakbedekking opmerkt, des te groter ook de kans is dat de waterschade beperkt blijft. Schakel bij een lekkage altijd de hulp van een erkende loodgieter in, omdat het vaak erg lastig is om de bron van een lekkage zelf te vinden. Wanneer u de bron gevonden denkt te hebben, blijkt deze toch op een andere plek te zitten! Voorkom een dergelijke situatie en pak de lekkage direct goed aan.

Hoe ontstaat de schade aan mijn dakbedekking?  

Zeker in de herfst heeft u in Nederland geregeld te maken met een zware storm, waarbij kleine takjes en steentjes door de wind tegen uw dakbedekking worden geslagen. Deze takjes en steentjes zorgen hierbij voor een barstjes of gaatje in uw dakbedekking, waarlangs het regenwater of andere vormen van neerslag bij uw woning naar binnen kan sijpelen. Vanaf dit moment vormt het regenwater de eerste waterschade, omdat het vocht vaak direct in het houtwerk van uw dak trekt. Als gevolg hiervan ontstaan er rottende plekken in het houtwerk, die vaak erg moeizaam te verhelpen zijn.

Hulp van een loodgieter

Mocht u te maken hebben met een daklekkage, dan kan een loodgieter de lekkage voor u verhelpen. Met speciale apparatuur achterhaalt een loodgieter de bron van de lekkage, waarna deze bron voor u hersteld wordt. In sommige gevallen is het voldoende om de dakbedekking dicht te branden, in andere gevallen zal een deel van de dakbedekking vervangen moeten worden. Nog beter is het om een lekkage te voorkomen, door een dakdekker of loodgieter eens per jaar naar de staat van uw dakbedekking te laten kijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Anti-spam verificatie *