De technologie de afgelopen jaren heeft het aanbod aan elektrisch vervoer een stuk uitgebreider gemaakt. Zo zijn elektrische fietsen, scooters en scootmobielen de laatste jaren niet meer weg te denken uit het Nederlandse straatbeeld. Ideaal om langere afstanden af te leggen of juist voor gebruikers die een steuntje in de rug kunnen gebruiken en mobieler op pad willen. Overweegt u de aanschaf van een elektrisch voertuig? Lees dan onderstaand of een verzekering eigenlijk verplicht of alleen gewenst is.

Wat zijn doorslaggevende factoren?

Het aanbod van elektrisch vervoer is de afgelopen jaren sterk toegenomen, waardoor ook modellen voor lagere prijzen op de markt zijn gebracht. Hierdoor zijn verschillende vormen van elektrisch vervoer voor meer consumenten toegankelijk geworden. Ondanks dat het aanbod van elektrisch vervoer is gegroeid, blijven vormen van elektrisch vervoer vaak grote aankopen. De relatief hoge aanschafwaarde kan al een reden zijn om een verzekering af te sluiten. De mate waarin een consument gebruik zal maken van het soort vervoer, speelt daarnaast ook een grote rol bij het overwegen van een verzekering. Zo kan het voor de één een vervoersmiddel zijn dat alleen bij mooi weer gebruikt wordt, zoals een elektrische fiets, maar kan het voor een ander een essentieel vervoersmiddel zijn voor dagelijks gebruik, zoals een opvouwbare scootmobiel. Bij het afsluiten van een verzekering is het van belang om het risico en de gevolgen tegen elkaar af te wegen. Bent u van plan om dagelijks gebruik te maken van het voertuig? Sluit dan een verzekering af om te voorkomen dat bijvoorbeeld diefstal of reparatie tot ongemakken of zelfs tot sociaal isolement leidt.

Scootmobiel of e-scooter? Dan is een verzekering verplicht

Voor bepaalde elektrische voertuigen moet u volgens de Nederlandse wet een verzekering afsluiten voordat u het voertuig mag gebruiken. Wist u bijvoorbeeld dat het verplicht is om uw scootmobiel verzekeren? Vaak kan de verzekering bij aanschaf worden geregeld, waardoor u er geen omkijken naar heeft. U herkent een verzekerde scootmobiel aan het verzekeringsplaatsje aan de achterkant van het voertuig. Naast scootmobielen, is het ook verplicht om een verzekering af te sluiten voor elektrische scooters. Dit verschilt echter niet van reguliere scooters. De bestuurders van elektrische fietsen zijn niet verplicht om een verzekering af te sluiten, maar dit wordt wel geadviseerd.

Bent u op zoek naar een verzekering voor uw elektrische voertuig? Bekijk dan bijvoorbeeld de testen van de Consumentenbond. Daarnaast kunt u zich natuurlijk laten informeren door een deskundige in de winkel. Zo kunt u zorgeloos en direct genieten van uw nieuwe aanschaf.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Anti-spam verificatie *