Wanneer je het advies krijgt om een ooglaserbehandeling te laten uitvoeren is het natuurlijk fijn om van te voren te weten of de prijs van ooglaseren vergoed wordt door de verzekering. In dit artikel wordt er meer verteld over de vergoedingen door de zorgverzekeraar.

Kies een oogzorgkliniek die bekend is bij verzekeraars

Om van te voren te weten waar je aan toe bent qua vergoedingen is het belangrijk om een kliniek te kiezen die afspraken hebben met alle zorgverzekeraars. Op het moment dat je dan door een arts of een andere medisch specialist wordt doorverwezen naar een oogkliniek dan is het mogelijk dat de behandeling volledig vergoed gaat worden. Hierbij is het wel belangrijk dat je rekening houdt met het eigen risico wat betaald moet worden.

Wat betekent dit voor mijn eigen risico?

Het eigen risico bedraagt 385 euro. Dit bedrag is wettelijk vastgelegd voor wanneer er zorgkosten gemaakt worden. Deze dienen dus betaald te worden wanneer je ouder bent dan 18 jaar en gebruikt maakt van het basispakket. Op het moment dat de oogzorgbehandeling nodig is omdat er sprake is van een oogziekte dan wordt een deel van deze behandeling ook verhaald op het (resterende) eigen risico. Op het moment dat je de behandeling voor eigen rekening neemt dan zal alleen medicatie van het eigen risico worden gehaald.

Officiële verwijzing

Op het moment dat je een behandeling moet ondergaan is de officiële verwijzing zeer belangrijk. Het maakt niet uit of dit nu de huisarts, bedrijfsarts of iemand anders die bij jouw zorgverzekeraar als geaccepteerde verwijzer gezien wordt. Op het moment dat er geen officiële verwijzing is dan zal de zorgverzekeraar de behandeling niet vergoeden. Zorg er dus ook voor dat je deze hebt en niet voor verrassingen komt te staan.

Aanvullende zorgverzekering

Bij een ooglaserbehandeling is het ook mogelijk om een vergoeding te krijgen uit een aanvullend pakket. Dit komt omdat de behandeling het doel heeft om lenzen en brillen te vervangen. Deze vergoeding is echter per zorgverzekeraar verschillend en is het dus belangrijk om jezelf hierover goed te laten informeren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Anti-spam verificatie *