Sinds kort is het voor Nederlandse jongeren al mogelijk om met 17,5 jaar een autorijbewijs te behalen. Echter geldt dan wel de regel dat er iemand naast moest zitten met een rijbewijs van meer dan vijf jaar. Wanneer diegene de 18 jaar hebt bereikt, vervalt deze regel weer. De overheid beziet de autobestuurder dan als volwassene die zelfstandig de weg op kan. Echter zitten veel jongeren in deze leeftijdscategorie nog op school om te studeren. Deze studenten gaan vaak fulltime naar school waardoor er nauwelijks tijd is om te werken en er zodoende geen inkomsten binnenkomen. En aangezien autorijden soms behoorlijk duur kan uitpakken met de aanschaf van een nieuwe auto, brandstof en verzekeringen, wordt het voor studenten vaak onmogelijk om dit te bekostigen. Gelukkig zijn er tegenwoordig in Nederland en België goedkope autoverzekeringen voor studenten die daarmee enigszins geld kunnen besparen.

De verplichte autoverzekering

Iedere student die een rijbewijs behaalt dient een WA-verzekering af te sluiten. Daarmee ben je verzekerd tegen schade die je veroorzaakt bij anderen. Je kunt ook voor een WA-plus verzekering gaan. Daarmee ben je ook verzekert tegen inbraak, natuurgeweld, brand en andere factoren. Bovendien kun je deze verzekering ook nog aanvullen met andere dekkingen, zoals een SVI (Schadeverzekering voor Inzittenden). Met deze verzekering ben je verzekert tot wel één miljoen euro.

Naast een SVI kun je er ook voor kiezen om de rechtsbijstand mee te verzekeren. Indien je schade wilt verhalen bij de tegenstander, kun je met rechtsbijstandsverzekering juridische hulp krijgen. Natuurlijk hoop je dat deze gevallen nooit voorkomen, maar een ongeluk zit een klein hoekje en je weet maar nooit waar het goed voor is.

Autoverzekeringen vergelijken

Tegenwoordig zijn er diverse aanbieders die autoverzekeringen aanbieden. Als student heb je maandelijks niet zoveel te besteden omdat je fulltime naar school gaat en daardoor niet zoveel kunt werken. Daarom is het aan te raden om op voorhand een onderzoek te doen naar de verschillende verzekeraard en te kijken welke het voordeligst is en welke het beste aansluit op jouw wensen. Daarmee bespaar je een hoop kosten elke maand. Door goed te vergelijken kun je de goedkoopste autoverzekering vinden.

Links:
Stuurhuis revisie
Compressor backplate

One thought on “Een autoverzekering voor studenten”

  1. Beste,

    Ik ben het eens met de inhoud van je artikel. Ook ik vindt dat verzekeraars iets moeten doen tegen de torenhoge premies voor jeugdige bestuurders. Echter een ding snap ik niet. Je geeft aan dat er tegenwoordig goedkope autoverzekeringen zijn en als ik op die link klik dan kom ik op een Belgische website waar je weliswaar autoverzekeringen kunt afsluiten, maar wat heb je daar aan als Nederlandse student als je geen autoverzekering voor je Nederlandse auto in België kunt afsluiten?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Anti-spam verificatie *